A házról

Egy kis történelem: 105 éve épült, az elődje 130 éve

A ház történetéről ide kattintva tudhat meg többet – néhány szép korabeli képpel együtt.

A környék

A Budakeszi út reggel és kora este forgalmas – egyébként este 9 és reggel 7 között nyugodt, percenként 2-5 autó jár.

Itt található a villamos remiz – ez este 11 körül és reggel 4 körül kb. 20 – 25 villamost jelent – az ablakok 45 decibelig szigetelnek, ezekből zárt ablaknál alig hallani valamit.

A környéken – gyalog, 5 percen belül – található a Budagyöngye bevásárló-központ, a Greater Grace School és a MOME.

A legközelebbi erdő gyalog 8 perc. A tél kivételével a levegő a legnagyobb forgalomban is jó minőségű – éppen a rengeteg fának és a környék erdőinek köszönhetően.

Tömegközlekedés: 56, 56A, 59B és 61 villamosok a Móricz Zsigmond körtér felé és a 22, 22A és 222 buszok a Szél Kálmán tér felé, a 291-es busz a Nyugati pályaudvar felé, illetve onnan közlekednek.

A telek és a környék térkép-részleten:

Az ingatlan maga

Az ingatlan egy társasház – a társasház alapító okirata ide kattintva elérhető.

Pozitívumok

Tömegközlekedés és a városközpont közelsége.

Az ingatlan hangulata, nagy belmagasság.

Jó általános statikai állapot – a 2018 augusztusi statikai szakvélemény letölthető:

3-Statikai szakvelemeny Bp Budakeszi út 5 – 2018.08

Azonnal költözhető mindhárom ingatlan.

A mellette levő Remiz étterem nem tömeg-étterem, a tulajdonosok barátságosak.

Feladatok az ingatlannal

Külső színezés javítása, szigetelés és tető részbeni felújítása

Az ingatlan kívülről, a tető (ide értve az ereszeket is) részben felújításra szorul.

Minden ilyen munkára több ajánlat is van összesen kb. 19 – 25 millió (bruttó) forint között.

Lépcsőház – lépcsők felújítása

Belülről a hátsó lépcsőházban 5 db lépcső részben letörött – ezek esztétikailag zavaróak, semmilyen veszélyt nem jelentenek.

Ezen túl 2 db pedig javítandó – ezek megrepedtek – erre is van ajánlat kb. 300 ezer Ft + ÁFA értékben.

Ezen túl a teljes lépcsőházat ki kell festeni – 5 éve volt utoljára de a belső felújítás során a falakat több helyen összekoszolták.

Az összes többi “érzékeny pont” “kezelésre került”.